W dzisiejszych czasach staliśmy się bardzo wygodnymi ludźmi. Chcemy wszystko kupić gotowe, abyśmy nie musieli się przy tym męczyć. Dlatego coraz częściej sprzedawcy słyszą od nas zdanie: Proszę pokroić kiełbasę. Tylko jak tego dokonać? Należy mieć na swoim wyposażeniu krajalnice do wędlin. Publikacja ta przybliżymy Wam bardziej tego typu urządzenia i podpowie, czym się kierować przy ich wyborze.
Krajalnice do wędlin – maszyny, które znają wszyscy
Krajalnice do wędlin to dobrze znane nam urządzenia. Wynika to z faktu, że dużą część z nas posiada je we własnym domu i znakomicie dobrze wiemy, jak one działają. Jednak rozwiązania te nie sprawdzą się w sklepach spożywczych bądź lokalach gastronomicznych. Nie są one na tyle wytrzymałe, aby wytrwać ciężką pracę, jaka występuje w tych lokalach. Z tego właśnie względu właściciele tych miejsc powinni zwrócić uwagę na profesjonalny sprzęt, który możecie zakupić we wyspecjalizowanych sklepach.
Wysokiej jakości materiały użyte do produkcji krajalnic do wędlin
Firmy zajmujące się produkcją profesjonalnego wyposażenia sklepów wiedzą, że ich urządzenia będą użytkowane w bardzo ciężkich warunkach. Niejednokrotnie muszą one pracować dwadzieścia cztery godziny na dobę siedem dni w tygodniu. Tak, więc do ich produkcji wykorzystywane są o wiele lepsze materiały. Części, które bezpośrednio mają styczność z żywnością, praktycznie zawsze powstają ze stali nierdzewnej, reszta korpusu tworzona jest także ze stali nierdzewnej lub aluminium. Surowce te odporne są na uszkodzenia mechaniczne, ale oprócz tego na rdzę.
Producenci także nie oszczędzają na komponentach elektronicznych. Z tego właśnie powodu montują oni mocniejsze silniki elektryczne, trwalsze kondensatory czy też po prostu wytrzymalsze elementy. Prowadząc sklep spożywczy bądź lokal gastronomiczny powinniście zainteresować się profesjonalnym rozwiązaniami, a nie tymi sprzedawanymi w marketach.
Najważniejsze parametry krajalnic do wędlin
Na rynku występuje wiele modeli krajalnic do wędlin. Nic, więc dziwnego, że chcąc dokonać wyboru, nie do końca możemy mieć pojęcie w ogóle, od czego zacząć. W celu ułatwienia Wam zakupu przedstawimy parametry, jakie są bardzo istotne.
- Wymiary urządzenia – w sklepach spożywczych bądź lokalach gastronomicznych bardzo często brakuje miejsca. Ważne jest, więc aby sprawdzić, jaką długość, szerokość i wysokość na wybrany przez nas model, aby zmieścił się on tam gdzie chcemy go postawić.
- Moc urządzenia – to właśnie od niej zależy jak twarde wędliny będziemy mogli kroić.
- Maksymalny wymiary krojonych produktów – wskazują nam one jak duże produkty będziemy mogli kroić na urządzeniu.
- Zakres regulacji grubości plastra – liczby te dają nam informację, jakiej wielkości plastry będą wychodziły z krajalnicy.
- Wielkość stołu roboczego – to właśnie na tym elemencie spoczywają gotowe już plastry. Jego wymiary pozwalają określić, ile takich plastrów się zmieści oraz czy komfortowo będzie się nam pracowało.
- Kąt pochylenia stołu załadowczego – kąt pochylenia mówi nam, w jakim położeniu znajduje stół załadowczy w stosunku do ostrza. Od naszych indywidualnych preferencji zależy to, czy wolimy większy a może mniejszy.
Kupujemy wymarzoną krajalnicę do wędlin
Tak jak już wspominaliśmy, profesjonalne krajalnice do wędlin powinniśmy kupić w wyspecjalizowanych sklepach. Istnieję stacjonarne hurtownie z tego typu sprzętem lub internetowe. Naszym zdaniem warto zainteresować się tymi drugimi. Wynika to z faktu, że pozwalają one zaoszczędzić bardzo dużo czasu, a nie jednokrotnie również pieniędzy. W przypadku chęci zakupu urządzenia w taki sposób odsyłamy pod adres: www.wyposazenie-sklepowe.pl. Znajdziecie tam wiele modeli maszyn w bardzo atrakcyjnych cenach.